De mooiste en leukste plekken van Sardinië | 7x Tips voor Sardinië hotspots!

Ben je op zoek naar de mooiste en leukste plekken van Sardinië? Dat komt goed uit, want op deze pagina vind je 7 tips voor populaire hotspots op Sardinië! Van historische steden en schilderachtige dorpjes tot bounty-stranden en schitterende kustlijnen… met een vakantie in Sardinië kom je het allemaal tegen. Dit Italiaanse eiland in de Middellandse Zee is perfect voor een strandvakantie waarbij je ook regelmatig uitstapjes (eventueel met een huurauto) maakt in de omgeving. Bekijk hieronder 7 leuke plekken op Sardinië die jij niet mag missen tijdens jouw vakantie of rondreis!

Hotspots op Sardinië

1. Castelsardo

In het noordwesten van Sardinië liggen veel mooie stranden en één bezienswaardigheid valt aan deze kustlijn meteen op. Dat komt door een berg die boven het landschap uitsteekt. Op deze berg is het dorp Castelsardo gelegen en als je het aan ons vraagt: het mooiste dorp van Sardinië. Het dorp bestaat uit tal van pastelkleurige huizen die grenzen aan pittoreske straatjes. Deze straten zijn best steil omdat ze op een berg liggen. Hoe meer je omhoog wandelt hoe dichter je bij de top van Castelsardo komt. Hier vind je een eeuwenoud kasteel. Vanaf dit kasteel heb je een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee, de kleurrijke huizen van Castelsardo én het achterland. Slenter er lekker op los door het authentieke Castelsardo!

Castelsardo

Castelsardo van een afstandje 

2. La Maddalena

La Maddalena is een oogverblindend mooie eilandengroep voor de noordkust van Sardinië. Als je niet beter zou weten, dan zou je denken dat dit de Malediven zijn. Bij La Maddalena vind je namelijk óók parelwitte stranden en een zee die zelden zo blauw zag! De complete archipel bestaat uit ongeveer 62 eilanden. Het grootste eiland heet hetzelfde: La Maddalena en hier kun je met een ferry naartoe voor een dagje winkelen of sightseeing. Waar de meeste reizigers voor kiezen is om zelf een bootje te huren en naar de kleinere eilanden te varen. Bij de havenplaats Palau kun je gemakkelijk een boot huren. Leg de boot aan op mooie plekken, zoals een idyllische baai met een hagelwit strand. Spring van de boot het azuurblauwe water in om te zwemmen. Of nog leuker: met een snorkelset. Het zeewater is hier enorm helder, vooral rond het eiland Caprera!  

La Maddalena archipel

Varende boten tussen de eilanden van La Maddalena

3. Alghero

Alghero is één van de beste badplaatsen van Alghero om te verblijven tijdens een vakantie op dit Italiaanse eiland. Niet alleen vanwege de zonovergoten zandstranden, maar ook vanwege het gezellige centrum met een historische sfeer. Lange tijd waren het de Catalanen die in deze stad de baas waren. Daarom vind je vandaag de dag nog steeds herinneringen uit deze Spaanse regio terug in Alghero. Denk aan de bouwstijl, maar ook de lokale keuken. Stap de stadsmuren van Alghero binnen en doorkruis het historische centrum met een wirwar van smalle straten. Bekijk kathedralen, uitkijktorens en sfeervolle pleinen om daarna wellicht uit te rusten op één van de heerlijke stranden in de omgeving.  

Alghero

Een straatje in Alghero

4. Bosa

Niet zo ver van Alghero ligt het volgende authentieke plaatsje op je te wachten. We hebben het over Bosa. In een groene omgeving verandert het zicht wanneer je Bosa binnenkomt. De gebouwen lijken hier wel één regenboog te vormen. Net zoals in Castelsardo zijn de huizen hier geschilderd in allerlei pastelkleuren. Dat maakt Bosa één van de meest fotogenieke plaatsen van Sardinië. Zeker de Temo rivier die de stad in tweeën splits, de vele palmbomen en het kasteel van Malaspina dragen daar aan bij. Wil je Bosa in het echt zien of op camera vastleggen? Zet dan je zinnen op de westkust van Sardinië!  

Bosa

De gekleurde huizen van Bosa

5. La Cinta (San Teodoro)

Als strandliefhebber ben je in het gebied rondom San Teodoro aan het juiste adres op Sardinië. De kuststreek staat bekend om haar indrukwekkende stranden. Eén van de mooiste daarvan is het La Cinta strand. Dit strand is maar liefst 5 kilometer lang en zo wit van kleur dat het poedersuiker lijkt. Dit witte zandstrand loopt zeer geleidelijk af in zee waardoor La Cinta ook een goede tip is voor een kindvriendelijke vakantie in Italië. De witte kleur van het zand heeft ook zijn uitwerking op de zee, want in combinatie met de helderheid van het zeewater begeef je je in één van de blauwste zeeën van de Middellandse Zee! Na een fijne stranddag kun je nog lekker het sfeervolle centrum van San Teodoro in voor wat shopping activiteiten of een heerlijk diner!

La Cinta

La Cinta van bovenaf

6. Orosei

De oostkust van Sardinië bestaat voor een groot gedeelte uit de Golf van Orosei, vernoemd naar de schilderachtige stad in deze kuststreek. In het centrum van Orosei vind je vredige pleinen, prachtige kerken, traditionele huizen en rustieke straten. Een bezoek aan deze stad combineer je perfect met een boottocht langs de kustlijn in de Golf van Orosei. Dit is namelijk een prachtige kustlijn met variërende landschappen van kliffen en grotten tot afgelegen stranden en rotsen. Bij de meeste boottochten bezoek je het schitterende strand Cala Luna en grotten zoals Gratta del Fico en Grotte del Bue Marino.

Orosei

Ingangen van grotten bij de kustlijn van Orosei

7. Costa Smeralda

Natuurlijk mag de overbekende Costa Smeralda niet ontbreken in dit lijstje. Mocht je het nog niet weten, de Costa Smeralda is een verzamelnaam voor het kustgebied in het noordwesten met veel luxe badplaatsen. Hiertoe behoren onder andere Porto Rotondo en Porto Cervo. Beide kustplaatsen zijn razend populair onder de jetset. Je vindt er chique modewinkels van topmerken, een mondaine haven vol dobberende jachten en luxe restaurants en uitgaansgelegenheden. Het is hier een kwestie zien en gezien worden. Zeker leuk om een dagje naartoe te gaan. Gelukkig zijn er ook betaalbare alternatieven om in Porto Rotondo of Porto Cervo te verblijven, check ze hieronder!

Costa Smeralda

De haven van Porto Rotondo

Meer leuke plekken op Sardinië ontdekken?

Natuurlijk zijn er naast bovengenoemde 8 leukste plekken van Sardinië nog veel meer hotspots. Je kunt bij een Italië specialist meer advies en inspiratie inwinnen én tegelijk je vakantie naar Sardinië boeken. Hiermee ontzorg je jezelf én je boekt veilig en vertrouwd bij een reisbureau dat is aangesloten bij de ANVR en SGR. Ideaal!