Rondreis Japan 2 en 3 weken | De mooiste route (roadtrip)

Ben je van plan om een rondreis door Japan van 2 of 3 weken te maken? Wat een fantastisch voornemen! Op deze pagina vind je één van de mooiste routes voor een roadtrip door Japan. Hieronder vind je een dagplanning die je als basis kunt gebruiken en ook daadwerkelijk kunt boeken bij een reisbureau gespecialiseerd in Japan. Met deze route door Japan ontdek je de natuurlijke, religieuze, historische, moderne en culturele kant van het Aziatische land. Eigenlijk alle facetten en de belangrijkste bezienswaardigheden en steden komen aan bod. Lees je mee?

Kaart roadtrip route Japan 2 weken

Planning voorbeeld route Japan 2 weken
Dag 1-4: Tokyo
Dag 5-6: Mount Fuji
Dag 7: Matsumoto
Dag 8: Kiso Valley
Dag 9: Takayama
Dag 10: Kanazawa
Dag 11-12: Kyoto
Dag 13: Nara
Dag 14-15: Osaka

Kaart roadtrip route Japan 3 weken

Planning voorbeeld route Japan 3 weken
Dag 1-4: Tokyo
Dag 5-6: Mount Fuji
Dag 7: Matsumoto
Dag 8: Kiso Valley
Dag 9-10: Takayama
Dag 11-12: Kanazawa
Dag 13-14: Kyoto
Dag 15: Nara
Dag 16: Naoshima
Dag 17-18: Hiroshima
Dag 19-21: Osaka

Dag tot dag beschrijving voor een roadtrip of rondreis naar Japan in 2 weken en 3 weken

Amsterdam – Tokyo

2-weekse rondreis: dag 1
3-weekse rondreis: dag 1

Je hebt er lang naar uitgekeken: een rondreis door Japan van 2 of 3 weken! Je stapt in het vliegtuig voor de vlucht naar Tokyo. 11 uur later (zonder tussenstop) kom je aan in Japan en kan het avontuur van start.

Tokyo

2-weekse rondreis: dag 2, 3 en 4
3-weekse rondreis: dag 2, 3 en 4

Je hebt aan het begin van deze roadtrip door Japan 3 volle dagen de tijd om de hoofdstad te ontdekken. En die heb je ook echt nodig. Tokyo is namelijk één van de grootste steden ter wereld. In deze stad leven 13 miljoen inwoners en dat is goed terug te zien aan de drukte op straat. De winkelstraten zijn overvol, maar toch is alles goed georganiseerd. Honderden voorbijgangers wachten bij het verkeerspunt Shibuja Crossing keurig op het groene stoplicht, een leuk tafereel om te zien dat Tokyo een georganiseerde chaos is. Je merkt hieraan al snel hoeveel respect Japanners voor elkaar hebben. In Tokyo mag je deze 3 dagen een aantal highlights niet missen. Ga zeker naar het sierlijke koninklijk paleis (Imperial Palace), de rode Senso-Ji tempel, de grootste vismarkt ter wereld Tsukiji en één van de mooiste Japanse tuinen: Koishikawa Korakuen. Tijdens deze dagen in de hoofdstad kun je nog véél meer bezienswaardigheden in Tokyo verkennen.

Tokyo verkeerspunt
Tokyo Imperial Palace

Imperial Palace in Tokyo

Mount Fuji

2-weekse rondreis: dag 5 en 6
3-weekse rondreis: dag 5 en 6

Op ongeveer een uurtje rijden van Tokyo ligt de hoogste berg van Japan: Mount Fuji. Afhankelijk van het seizoen waarin je Mount Fuji bezoekt ligt er sneeuw op de top en kun je tijdens de Sakura (bloesemtijd) de vele roze kersenbloesem rond de vulkaan bewonderen. Een aanrader is om naar mooie uitzichtpunten te gaan in de omgeving van de 3.776 metershoge vulkaan. Ga bijvoorbeeld naar het uitzichtpunt met een indrukwekkend vergezicht op de fotogenieke Fuji Sengen-Jinja tempel en op de achtergrond de Mount Fuji. Je begeeft je hier in de regio Hakone waar nog veel meer natuur te vinden is in de vorm van andere vulkanen, prachtige meren en kabelbanen met betoverende panorama’s.

Mount Fiji

Het uitzicht op Mount Fuji met de Fuji Sengen-Jinja tempel op de voorgrond

Matsumoto

2-weekse rondreis: dag 7
3-weekse rondreis: dag 7

In ongeveer 3 uur reis je naar het bergachtige binnenland van Japan. Naar Matsumoto om precies te zijn. Dit is een stad waar de Japanse architectuur en tradities mooi tot uiting komen. De eyecatcher van Matsumoto is met afstand het kasteel. Het kasteel van Matsumoto is helemaal van hout gemaakt en trekt veel bekijks. Dit kasteel van 6 verdiepingen is zelfs één van de oudste van het land, want het is in 1595 afgebouwd. Als je het kasteel hebt gezien is een wandeling door de wijk Nakamachi een goed idee met haar kleine koopmanshuizen. Hier krijg je een mooi beeld van het alledaagse leven van Matsumoto en je scoort er leuke souvenirs.

Matsumoto kasteel

Het houten kasteel van Matsumoto

Kiso Valley

2-weekse rondreis: dag 8
3-weekse rondreis: dag 8

Matsumoto ligt in de Kiso Valley. Deze vallei ligt midden in de Japanse Alpen. Je vindt hier natuur om ‘U’ tegen te zeggen. Door de vulkanische activiteit van dit gebied zijn er veel ‘onsens’. Dit zijn natuurlijke baden die heerlijk warm zijn. Daardoor zijn er allemaal spa-stadjes ontstaan waar je kunt verblijven (tip). Vanuit zo’n ‘onsen’ kun je naast relaxen ook lekker de natuur intrekken met avontuurlijke hikes. Een aanbevolen hike is een voormalige handelsroute van Magome naar Tsumago van ongeveer 8 kilometer (3 uur wandelen). Dit zijn 2 authentieke bergstadjes en onderweg zie je fantastische uitzichten op ongerepte bossen en het Japanse platteland.

Kiso Valley
Kiso Valley Magome

Het bergstadje Magome in de Kiso Valley

Vind je het bepalen van een route door Japan lastig? Laat een Japan specialist je helpen met gratis advies voor een route! 

Takayama

2-weekse rondreis: dag 9
3-weekse rondreis: dag 9 en 10

Met een bezoek aan Takayama ben je nog steeds in de Japanse Alpen. Dit stadje in de bergen is een verademing doordat het hier een stuk rustiger is. Geniet van de frisse berglucht en ga op ontdekking! Takayama staat bekend om haar authenticiteit met de houten vakwerkhuizen uit de Edo-periode. Voornamelijk in de wijk Sanmachi Suji staan de beroemde vakwerkhuizen die van hout gebouwd zijn. Takayama is vooral ook een culinaire stad en dat zie je terug in de vele theehuizen, uitstekende restaurants en Saké brouwerijen. Saké is de nationale drank van Japan. Bij verschillende brouwerijen kun je een rondleiding krijgen en de alcoholische versnapering proeven. Tevens is in Takayama het rundvleesgerecht Hida beef populair. Dus zet je smaakpapillen aan het werk!

Takayama
Takayama houten huizen

Vakwerkhuizen in Takayama

Kanazawa

2-weekse rondreis: dag 10
3-weekse rondreis: dag 11 en 12

Dé reden om Kanazawa in je route door Japan op te nemen is vanwege de Japanse tuinkunst. Nadat je hier geweest bent snap je waarom de Japanse tuinen zo geliefd zijn over de hele wereld. Bezoek in Kanazawa de botanische tuinen van Kenrokuen. De combinatie van de welbekende bonsai bomen met idyllische vijvers, bruggen, watervallen, beekjes en de typische roodgekleurde theehuisjes geven je het echte Japan-gevoel. Wat er nog meer te zien is in het relatief onbekende Kanazawa? Vooral interessante wijken. Ga bijvoorbeeld naar het Higashi Geisha District, waar zoals de naam al zegt veel geisha’s rondlopen in traditionele kledij. Of, ga naar de wijk Namagachi waar je meer te weten komt over de Samoerai (vroegere krijgers).

Kanazawa

De botanische tuinen van Kenrokuen in Kanazawa

Kyoto

2-weekse rondreis: dag 11 en 12
3-weekse rondreis: dag 13 en 14

Kyoto is volgens velen één van de mooiste steden van Japan. Dat komt omdat natuur, historie, cultuur en religie hier allemaal samenkomt. Kyoto is een stad vol tempels, in alle kleuren van zilver tot aan compleet goud (Kinkakuji tempel). Zeer bijzonder is de Fushimi Inara Taisha tempel. Hierbij moet je 32.000 rode toegangspoorten door om bij de ingang van het tempelcomplex te komen. De spiritualiteit spat ervan af, ook als je niet gelooft. Voor de natuurlijke kant van Kyoto ga je naar de schitterende Japanse tuinen zoals die bij de Ryoan-Ji tempel. Of, ga naar het Bamboo Forest van Arashiyama. Dit is een bos vol ontelbare bamboebomen die een hoge hoogte bereiken. Het heeft een mystieke sfeer en is zeer fotogeniek. Ga in Kyoto ook zeker naar de wijk Gion waar geisha’s rondlopen in kimono’s en waar je traditionele ambachtswinkels kunt bezoeken aan smalle, geplaveide straten die één doolhof vormen. 

Kyoto
Kyoto Gouden Tempel
Kyoto Bamboo Forest

Bamboo Forest in Kyoto

Nara

2-weekse rondreis: dag 13
3-weekse rondreis: dag 15

Op korte afstand van Kyoto ligt de oude hoofdstad van Japan, Nara. Dat dit een stad van statuur is zie direct terug aan de vele tempels. Tot de mooiste behoren de houten tempel Todai-Ji en Kofukuji tempel met pagodes. Ook staat Nara bekend om haar herten. Ja, je leest het goed. In deze stad leven ongeveer 1.200 herten, voornamelijk in en rond Nara Park. De herten worden als heilig beschouwd en zijn zeer tam waardoor mens en hert dicht naast elkaar leven in Nara. Leuk om te zien!

Voor de rondreis door Japan van 2 weken ga je van Nara naar Osaka dat tevens het eindpunt van deze roadtrip is. Dus voor de 2-weekse route scroll je een stukje verder naar beneden, naar Osaka. Voor de rondreis naar Japan van 3 weken vervolg je de route naar Naoshima.

Nara pagode
Nara hert

Eén van de vele loslopende herten in Nara

Naoshima

2-weekse rondreis: scroll door ga naar Osaka
3-weekse rondreis: dag 16

Je trekt steeds verder richting het zuiden van Japan. En op je route door Japan kom je langs Naoshima, een klein eiland voor de oostkust van het land. Naoshima staat bekend als kunsteiland. Nee, het is niet kunstmatig aangelegd, maar juist geroemd om de vele kunst die aanwezig is het op het eiland. Op veel plekken op Naoshima komen kunstinitiatieven als paddenstoelen uit de grond. Je ziet met een rondrit over het eiland dan ook veel opvallende sculpturen gebaseerd op moderne kunst. Dit is een leuke afwisseling als je de afgelopen dagen veel traditionele tempels hebt gezien. Tevens kom je onderweg op het eiland ongerepte natuurlandschappen tegen bestaande uit bossen en idyllische baaien. De echte kunstliefhebber plant een bezoek aan één van de hoog aangeschreven kunstmusea zoals het Chichu Art Museum.

Naoshima
Naoshima kunst

Kunstsculpturen op Naoshima

Hiroshima

2-weekse rondreis: scroll door ga naar Osaka
3-weekse rondreis: dag 17 en 18

Van Naoshima naar Hiroshima. Dit is een stad met een tragische gebeurtenis in het verleden. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is deze Japanse stad compleet gebombardeerd. In 1945 ontplofte een atoombom die vrijwel alle gebouwen heeft verwoest. Op één na: Genbaku Domu. Het gebouw is een ruïne die niet opgeknapt is en het vormt nu een herdenkingspunt voor het bombardement. Voor meer historische monumenten bezoek je in Hiroshima het Memorial Park. Inmiddels is de stad helemaal opgekrabbeld en kun je er mooie higlights bezoeken zoals Hiroshima Castle. Een aanrader is een boottocht naar Miyajima Island waar je een indrukwekkende rode tempel aan het water kunt fotograferen.

Hiroshima rode tempel zee
Hiroshima ruine

Het Genbaku Domu in Hiroshima

Osaka

2-weekse rondreis: dag 14 en 15
3-weekse rondreis: dag 19, 20 en 21

Of je nu een rondreis door Japan van 2 of 3 weken beleeft, je sluit de roadtrip af met een spetterende stad als eindbestemming. Osaka. Dit is een futuristische stad die al je zintuigen prikkelt. Vooral in de wijk Minami en specifiek in de drukke straat Dotonbori. Je komt hier ogen tekort met alle schreeuwerige reclameborden van winkels en uitvergrote zeedieren op de gevels van restaurants die met neonlampen worden verlicht. Meer rust vind je bij het Kasteel van Osaka die wordt omgeven door imponerende kasteeltuinen. Je kunt deze laatste dagen in Japan nog gebruiken om de allerlekkerste sushi te proeven óf bezoek één van de vele attractieparken in Osaka zoals Legoland of de Universal Studio’s. Via Osaka vlieg je weer terug waarna je kunt terugkijken op een onvergetelijke rondreis van 2 of 3 weken in Japan!

Osaka drukke straat
Osaka kasteel

Het kasteel van Osaka

Deze voorbeeld route door Japan zelf beleven?

Bovenstaande route door Japan van 2 en 3 weken is een voorbeeld van een dag tot dagplanning. Is dit ook de route die je daadwerkelijk wilt maken? Deze reis kun je boeken bij Riksja Travel! Naar wens kun je zelfs aanpassingen in het schema doen als je de route door Japan toch een tikkeltje anders wilt. Maak gebruik van de maatwerkoplossingen!

Advies voor een roadtrip route Japan van 2 weken en 3 weken

Een roadtrip door Japan is iets wat je misschien maar één keer doet. Pak het daarom goed aan en ga goed voorbereid op reis door de hulp van een Japan specialist in te schakelen. Dit is een reisbureau gespecialiseerd in Japan die jou door veel ervaring perfect kan adviseren over de beste routes. Je krijgt niet alleen advies over een route maar ook over excursies, verzekeringen en overnachtingsplekken. Een reisbureau gespecialiseerd in Japan is aangesloten bij de ANVR en SGR waardoor je verzekerd bent van een rondreis van hoge kwaliteit met zo min mogelijk financiële risico’s. Wees verstandig en kies hieronder een Japan specialist uit voor een onvergetelijke rondreis!

Vind een reisbureau gespecialiseerd in Japan: