De mooiste plekken op Mauritius | Wat te doen op het eiland?

Benieuwd naar de mooiste plekken op Mauritius? Lees dit blog en je weet wat te doen op Mauritius! Het eiland heeft stranden zo wit als sneeuw en een zee met een babyblauwe kleur. Welcome to paradise! Op Mauritius vind je alle ingrediënten voor een verre strandvakantie zonder zorgen. Het is dan ook niet voor niets dat pasgetrouwde stellen hier hun wittebroodsweken vieren, maar ook reizigers die simpelweg willen baden in luxe. Ook als je meer wilt dan alleen relaxen op ligbedje op het strand is dit Afrikaanse eiland in de Indische Oceaan een openbaring. Je bereikt het eiland ten oosten van Madagaskar in 12 uur vliegen met een directe vlucht. Ontdek de veelzijdige kant van Mauritius!

Wat te doen op Mauritius? Dit zijn de mooiste plekken op Mauritius

Mauritius is een compact eiland, maar zit boordevol verrassingen en mooie plekken. Van het groene binnenland tot aan de mooie kustlijnen. Bekijk hieronder de gaafste bezienswaardigheden en je weet precies wat te doen op Mauritius!

1. De onderwaterwaterval van Le Morne Brabant

Dat dromen daadwerkelijk bestaan ervaar je in het meest zuidwestelijke punt van Mauritius. Dit schiereiland met een grote monoliet is één van de mooiste plekken van Mauritius. Het verhaal gaat dat hier een onderwaterwaterval waarneembaar zou zijn. En inderdaad, als je niet beter zou weten, zou je bij het zien ervan denken dat het een waterval onder water is. Echter, voor de kust van Le Morne Brabant heerst een sterke zeestroming. Het zand op de zeebodem wordt met een enorme kracht de diepe zee ingesleurd waardoor het lijkt op een onderwaterwaterval. Het is dus het zand dat voor deze optische illusie zorgt. Dit natuurverschijnsel is goed zichtbaar vanuit een vliegtuig of een helikopter. Een voordeligere optie, en misschien wel even leuk, is om ‘de onderwaterwaterval’ te bekijken vanaf een hoog uitzichtpunt op Le Morne Brabant. De grote monoliet kun je tot de top beklimmen middels een hike trail. Er is een makkelijke en een avontuurlijke route waarbij je onderweg een grote verscheidenheid aan planten en bloemen tegenkomt. Hup, die wandelschoenen aan en genieten maar!

Le Morne Brabant

Huh, Brabant? Om te weten waar de naam Brabant vandaan komt moeten we terug naar de 18de eeuw, een tijd waarin de Verenigde Oost-Indische Compagnie nog bestond. In 1783 zonk vlak voor de kust van dit rots schiereiland een Nederlands VOC-schip. En doe eens een gok hoe dat schip heette? Inderdaad, Brabant!

2. Black River Gorges

Wat te doen op Mauritius? De Black River Gorges! Dat Mauritius zoveel meer te bieden heeft dan alleen hagelwitte stranden en palmbomen bewijst het Black River Gorges National Park. Dit is het grootste nationale park van Mauritius en laat zien hoe groen en ongerept het binnenland is. Al wandelend door de inheemse bossen kun je zeldzame vogels spotten en vooral veel watervallen. De Alexandra Falls en de Tamarin Falls zijn hier schitterende exemplaren van. Vergeet je zwemspullen niet mee te nemen, want bij de laatstgenoemde watervallen kun je meedoen met ‘canyoning’. In de ravijnen kun je van rotsen springen en glijden waarbij je eindigt in waterpoelen en rivieren. Spektakel gegarandeerd!

Black River Gorges National Park

3. Seven Coloured Earth

Het lijkt wel alsof het natuurwonderen regent op Mauritius! De ‘Seven Coloured Earth’ is weer zo’n fantastisch geschenk van Moeder Natuur én één van de mooiste plekken van Mauritius. De ‘Vallei van de Kleuren’ is een speciaal stuk grond in het Black River Gorges National Park dat is ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Het gebied telt zeven tinten: paars, geel, groen, blauw, rood, bruin en violet. Het is een waar kleurenpalet bestaande uit grondstoffen zoals aarde, aluminium, ijzer en vulkanisch gesteente. Dit fotogenieke regenbooglandschap wil je niet missen op Mauritius!

Black River Gorges Seven Coloured Earth

4. Stranden van Mauritius

Een licht briesje door je haren, turend over de diepblauwe oceaan en het geluid van op en neer wapperende palmbomen. En dat terwijl je net een heerlijke cocktail naar binnen slurpt om vervolgens eindelijk dat boek uit te lezen waar je al zo lang naar uitkijkt. Op de stranden van Mauritius is het écht tijd voor ‘quality time’. De mooiste stranden die lijken te zijn gemaakt van poedersuiker vind je in Grand Baie, Flic en Flac en Trou aux Biches. Vanuit deze kustplaatsen kun je ook leuke watersporten beleven zoals catamaran varen, wind- en kitesurfen, snorkelen en duiken. Vooral die laatste twee activiteiten zijn een aanrader, want Mauritius heeft één van de langste koraalriffen ter wereld. Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn, dan nu wel: op Mauritius is het vrijwel het hele jaar 25 tot 30 graden en regen kennen ze hier zelden. Heerlijk toch, zo’n zonzekere bestemming?

Mauritius specialist

De mooiste resorts op Mauritius

Kun je niet wachten om Mauritius te bezoeken? Kies een vakantie uit in een hotel dat bij jou past. Hieronder vind je een top 3 van de meest populaire resorts op Mauritius. Deze resorts worden zeer goed beoordeeld door eerdere hotelgasten!

  1. Be Cosy Aparthotel *** is een stijlvol hotel en ook nog eens betaalbaar in Trou Aux Biches 
  2. Sunrise Attitude **** is een adults only hotel vanaf 18 jaar waar je o.b.v. All Inclusive kunt verblijven
  3. Long Beach ***** is een zeer luxe hotel direct aan het strand met een infinitypool in Bella Mare

Wil je meer over de mooiste plekken op Mauritius te weten komen?

Dan is het tijd om contact op te nemen met een Mauritius specialist. Dit is een reisadviseur die het eiland als zijn/haar broekzak kent en met jou nog véél meer insider tips kan delen. Bovendien kent deze Mauritius specialist nog meer bijzondere resorts op dit tropische eiland. Zelf zoeken naar een geschikte vakantie? Bekijk hieronder alle vakanties naar Mauritius!