De leukste en mooiste eilanden van Kaapverdië

Ben je op zoek naar de leukste en mooiste eilanden van Kaapverdië? Hier vind je meer uitleg over de Kaapverdische Eilanden en de onderlinge verschillen. Je bereikt deze Afrikaanse eilandengroep in ongeveer 7 uur vliegen. Kaapverdië is een ideaal toevluchtsoord voor een winterzonvakantie. Op deze eilandgroep voor de westkust van Afrika zakt de temperatuur zelden onder 20 graden waardoor je gegarandeerd goed weer hebt! Nu je weet dat het aan het weer niet ligt op Kaapverdië hoef je enkel nog een eiland en hotel te kiezen. Lees verder over de eilanden of laat je adviseren door een Kaapverdië specialist!

Sal, voor een onbezorgde strandvakantie op Kaapverdië

Ben je toe aan rust, luxe en warme temperaturen? Pak dan je koffer maar alvast in voor een vakantie naar Sal! Dit Kaapverdische eiland wordt verreweg het meest bezocht. Dat komt door de fantastische all inclusive hotels van hoge kwaliteit en een goede service, maar ook vanwege de langgerekte stranden die hagelwit van kleur zijn en je meteen een tropisch gevoel geven. Bij de belangrijkste badplaats van Sal, Santa Maria, vind je een strand van maar liefst 7 kilometer lang. Genoeg plek dus om in alle rust van het Kaapverdische klimaat te genieten. Als je het te warm krijgt op het strand dan plons je natuurlijk lekker de zee in! Naast lekker zwemmen kun je er goed snorkelen (met schildpadden als je een beetje geluk hebt), wind- en kitesurfen of duiken bij mooie spots met scheepswrakken.

Wil je op vakantie ook graag meer zien van de natuur en cultuur van Kaapverdië? Dan kun je beter voor een ander eiland kiezen. Behalve de kleurrijke koloniale huizen in het dorpje Palmeira, de natuurlijke zwembaden bij Buracona en het zoutmeer Pedra de Lume is niet veel meer te doen op Sal. Het overgrote deel van het eiland bestaat uit zandvlaktes (waar je overigens met quad overheen kunt crossen als leuke excursie). Je gaat echt op vakantie naar Sal voor een rust- en zonvakantie!

Sal

Windsurfen bij Sal

Boa Vista, het mooiste Kaapverdische eiland?

Boa Vista behoort samen met Sal tot de bekendste en populairste eilanden van Kaapverdië. Ook hier kun je verblijven in geweldige all inclusive hotels. Veel hotels staan in de grootste badplaats van het eiland: Sal Rei. Het is hier erg gezellig met Portugese invloeden die je terug ziet in de koloniale gebouwen en de vele restaurants, cafés en winkels. Het gezellige centrum van Sal Rei wissel je makkelijk af met mooie stranden zoals Praia de Cruz en Santa Monica Beach. Wist je dat Boa Vista ‘mooie uitzicht’ betekent? Nou, als je op deze stranden bent weet je precies waarom! Op Boa Vista behoort snorkelen met schildpadden ook tot de mogelijkheden, net als andere watersporten zoals surfen, duiken naar koraalriffen en diepzeevissen. Terug op het droge kun je een jeepsafari maken door het binnenland óf sandboarden. Bij deze laatste activiteit scheer je met hoge snelheid van hoge zandduinen, erg leuk!

Boa Vista Santa Monica Beach

Santa Monica Beach op Boa Vista

Ideaal hotel op Boa Vista:

Sao Vicente, een prachtig groen eiland op Kaapverdië

Waar Sal en Boa Vista uitblinken in mooie strand en tophotels vind je op Sao Vicente de oprechte cultuur van Kaapverdië. Tal van verschillende zorgen voor één unieke cultuur op Sao Vicente. Vooral in de hoofdstad van dit eiland, Mindelo, is kunst en muziek een belangrijk thema in het dagelijkse leven van de inwoners. Dat merk je aan de street-art en in de avond aan al het livemuziek waar de bevolking maar al te graag op danst! Wist je dat je een vakantie op Sao Vicente makkelijk kunt combineren met het naburige eiland Santo Antao? Dit eiland is een paradijs voor de outdoorliefhebber waar je avontuurlijke activiteiten kunt beleven zoals hiken, bergbeklimmen en mountainbiken. Door de ferry tussen beide eilanden beleef je het beste van twee prachtige Kaapverdische eilanden!

Sao Vicente

Een hagelwit strand en een azuurblauwe zee op Sao Vicente

Goed hotel op Sao Vicente:

Meer eilanden zien? Overweeg eilandhoppen in Kaapverdië!

Kun je niet kiezen tussen deze eilanden? Of wil je juist de kleine, onbekende eilanden van Kaapverdië ontdekken, zoals Fogo? Dan is eilandhoppen in Kaapverdië echt iets voor jou! Met een rondreis bezoek je meerdere eilanden en zie je hoe veelzijdig deze Afrikaanse archipel is.

Wat is volgens jou het leukste eiland van Kaapverdië?

Ga je voor een zonvakantie naar Kaapverdië op Sal of Boa Vista of een culturele en avontuurlijke vakantie op Sao Vicente en Santo Antao. Waar je ook voor kiest…vind een Kaapverdië specialist die jou perfect kan helpen en adviseren bij een onbezorgde strandvakantie of avontuurlijke rondreis op Kaapverdië!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Kaapverdië!