TOP 3 Leukste Hotel Wenen Centrum

Ben je op zoek naar een leuk hotel in Wenen centrum? In plaats van je een hele lijst met hotels voor te schotelen hebben wij de 3 beste en leukste hotels in het centrum van Wenen voor je geselecteerd. Door een hotel in de binnenstad te kiezen ben je in een mum van tijd bij schitterende paleizen, mooie tuinen en andere klassieke bezienswaardigheden. Ontdek de geweldige hoofdstad van Oostenrijk met één van deze hotels bij de Innere Stadt (de binnenstad).

Vind een hotel in Wenen centrum

25Hours Hotel Wien beim MuseumsQuatier ****

Dit is één van de meest bijzondere en kunstzinnig hotels in het centrum van Wenen! 25Hours Hotel Wien beim MuseumsQuatier heeft namelijk kamers met een circusthema. Je waant je er echt in het circus met de unieke inrichting. De kamers zijn zeer compleet met luxe faciliteiten zoals een regendouche, bluetooth speaker en airconditioning. Buiten de kamers om tref je een kleurrijke vintage stijl aan. Dit zie je terug aan de hippe rooftopbar met een terras en het Italiaanse restaurant. 25Hours Hotel Wien beim MuseumsQuatier is gelegen in de cultuurwijk van Wenen: Neubau. In de buurt vind je veel kunstgalerijen, musea, gezellige bars, boetiekwinkels en hippe restaurantjes. Dit 4-sterren hotel is leuk voor een stedentrip naar Wenen met kinderen of als je in bent voor een beetje gek hotel. Voel je een circusartiest!
Je verblijft in dit hotel op basis van logies en ontbijt.

25 hours hotel at museumsquartier kamer
25 hours hotel at museumsquartier terras
25 hours hotel at museumsquartier

Grand Ferdinand *****

Wil je voor jouw stedentrip naar Wenen een mooi en luxe hotel? Boek dan een kamer bij Grand Ferdinand. Dit 5-sterren designhotel heeft met de grootst mogelijke zorg dit hotel ingericht. Aan ieder detail is gedacht. Iedere ochtend geniet je van een ontbijt bij The Grand Étage met een geweldig uitzicht over de skyline van Wenen. Na wat sightseeing in het centrum kun je een plons nemen in het buitenzwembad op het dakterras van dit hotel. Hoe relaxed is dat? Je overnacht in modieuze kamers met gratis WiFi. Tijdens je stedentrip op conditie blijven? Dan mag je gebruik maken van de fitness. Grand Ferdinand heeft een prima locatie aan de Ringstrasse op loopafstand van beroemde bezienswaardigheden zoals de Weense Staatsopera en de Stephansdom. Ook leuk: bij dit stijlvolle hotel kun je een Vespa huren om alle uithoeken van Wenen te ontdekken.
Je verblijft in dit hotel op basis van logies óf logies en ontbijt.

Grand Ferdinand zwembad
Grand Ferdinand kamer
Grand Ferdinand

Austria Trend Hotel Europa Wien ****

Dit hotel mag dan wel geen circusthema of een zwembad hebben, toch is het één van de beste hotels voor een stedentrip naar Wenen. Dat komt vanwege de topligging in de Innere Stadt. Je kunt haast geen beter hotel vinden als het om de ligging betreft. In een paar minuten sta je recht voor de grootste kathedraal van Oostenrijk: de Stephansdom. Boek zeker het ontbijt bij als je dit hotel uitkiest. Het ontbijtbuffet is zeer uitgebreid waardoor je naar het buffet wilt blijven lopen. Na een dag vol bezienswaardigheden kijken in het centrum van Wenen kun je de indrukken laten bezinken aan de gezellige hotelbar.
Je verblijft in dit hotel op basis van logies óf logies en ontbijt.

Austria Trend hotel Europa
Austria Trend hotel Europa kamer

Meer hotels in Wenen centrum (Innere Stadt)

Natuurlijk kent Wenen nog veel meer hotels. Als je écht hartje centrum wilt zitten dan zit je in de Innere Stadt. Sommige hotels zijn iets meer ‘basic’, maar aan de ligging zal het zeker niet liggen. Als je in één van onderstaande hotels in Wenen verblijft ben je binnen no-time bij de belangrijkste bezienswaardigheden.