Waar overwinteren? | 8x Tips | Op vakantie in de winter naar de zon!

Vraag je je af waar overwinteren een goed idee is? Speciaal voor jou hebben wij 8 tips voor bestemmingen waar je op vakantie in de winter naar de zon kunt! Van warme landen in de winter binnen Europa tot warme landen buiten Europa. Waar beleef jij een onbezorgde overwintervakantie? Bekijk alle bestemmingen en maak een keuze voor je favoriete bestemming in de winter!

Warme landen in de winter binnen Europa

1. In de winter naar de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn één van de meest geliefde bestemmingen in de winter. Deze Spaanse eilandengroep in de Atlantische Oceaan ligt voor de kust van het Afrikaanse Marokko. Het meest favoriete eilanden voor een winterzonvakantie is Tenerife dat niet voor niets de bijnaam ‘het eiland van de eeuwige lente’ heeft. ’s Winters kun je in badplaatsen zoals Costa Adeje en Playa de las Americas nog steeds rekenen op zo’n 20 graden. Naast Tenerife zijn ook Gran Canaria en Fuerteventura in trek om te overwinteren en gelden vrijwel dezelfde temperaturen als op Tenerife. Op deze Canarische Eilanden doet iedereen ‘tranquillo’ dat ook een rustgevende werking op jou zal hebben!

Vluchtduur Canarische Eilanden: 4 tot 4,5 uur vliegen
Temperatuur Canarische Eilanden in de winter: gemiddeld 20 graden

Tenerife

Een strand op Tenerife bij zonsondergang

2. In de winter naar de Algarve

Dicht bij huis overwinteren? Dan is een winterzonvakantie naar de Algarve één van de beste opties. Hier beleef je een vakantie aan de zuidkust van Portugal. Van langgerekte zandstranden en rotskusten met hoge kliffen tot authentieke vissersdorpjes en grote badplaatsen… in de Algarve vind je voor iedere vakantieliefhebber wel een geschikte kustplaats! Het gemoedelijke Carvoeiro en Lagos zijn uitstekende bestemmingen. Ook Monte Gordo met haar langgerekte strand, dicht bij de Spaanse grens, is topfavoriet voor een winterzonvakantie in Portugal. Je kunt er overwinteren in grote hotels waar het je aan niets ontbreekt, maar ook in mooie appartementen. Bovendien is dit een paradijs voor golfliefhebbers met tal van goede golfbanen in de hele regio.

Vluchtduur Algarve: 2 uur en 45 minuten vliegen
Temperatuur Algarve in de winter: gemiddeld 17 graden

Vakantie Algarve

De kustlijn van de Algarve met veel rotsen

3. In de winter naar de Turkse Riviera

Turkije wordt minder vaak gekozen als overwinterbestemming in vergelijking met Spanje of Portugal. Best gek, want ook in Turkije kun je prima overwinteren. De temperaturen liggen er wel iets lager, maar de uitstekende (all inclusive) hotels maken veel goed. Bovendien kun je rekenen op een flinke korting, aangezien de hotels in deze periode lang niet vol zitten. Met voordelige tarieven proberen deze Turkse hotels toch gasten te ontvangen in de wintermaanden. Zo geniet je er op een goedkope manier van een rustvakantie onder de zon én profiteer je van de Turkse gastvrijheid waar het land zo bekend om staat. Neem eens een kijkje bij hotels in Side of Belek!

Vluchtduur Turkse Riviera: 3,5 uur vliegen
Temperatuur Turkse Riviera in de winter: gemiddeld 15 graden

Turkse badplaats

De diepblauwe zee van Turkije

4. In de winter naar de Costa del Sol

Natuurlijk mag deze Spaanse kuststreek niet ontbreken in het lijstje met overwinterbestemmingen. In relatief korte tijd vlieg je naar de luchthaven van Malaga waarna je vakantie in de winter naar Spanje kan beginnen. Kies uit leuke badplaatsen zoals het luxe Marbella, het gemoedelijke Benalmadena/Torremolinos of het prachtige gelegen Nerja. Terwijl het in Nederland regent en misschien wel sneeuwt kun jij een heerlijke strandwandeling maken over één van de goudgele stranden. Klinkt heerlijk toch? Of gebruik deze winterperiode om mooie witte dorpjes en schitterende steden zoals Granada in Andalusië te ontdekken.

Vluchtduur Costa del Sol: 3 uur vliegen
Temperatuur Costa del Sol in de winter: gemiddeld 18 graden

Costa del Sol

Eén van de vele stranden van de Costa del Sol met op de achtergrond een mooi witgekleurd dorp

Warme landen in de winter buiten Europa

5. In de winter naar Florida

Voor een verre overwintervakantie zou je zomaar eens kunnen neerstrijken in de Amerikaanse staat Florida. Je moet er wat langer voor in het vliegtuig zitten, maar daar krijg je fantastische temperaturen voor terug! Florida wordt niet voor niets de ‘Sunshine State’ genoemd. Van regen is nauwelijks sprake en koud is het er bijna nooit! Voel je in exotische sferen op fijne zandstranden zoals Miami Beach of Clearwater Beach. Daarnaast kun je zonnen en zwemmen perfect combineren met leuke dagtrips. Bekijk een dagje alligators in de moerassen van de Everglades, ontdek de leukste wijken van Miami zoals het Art Deco District, duik in de wereld van de ruimte vaart bij het hoofdkwartier van de NASA op Cape Canaveral en reis met een huurauto over de Overseas Highway naar de tropische eilanden van de Florida Keys. Een overwintervakantie in Florida zit boordevol avonturen!

Vluchtduur Florida: 10 uur vliegen
Temperatuur Florida in de winter: gemiddeld 24 graden

Rondreis Florida

Het strand van Miami in Florida

6. In de winter naar Bali

Ben je meer van een overwintervakantie richting Azië? Dan is Bali een uitstekende keuze! Dit Indonesische eiland kent hotels met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. In de hotels van Bali word je op je wenken bediend! Daarnaast is de temperatuur op Bali het hele jaar door warm, zo ook in de winter. De temperaturen liggen stukken hoger dan de bestemmingen die hiervoor zijn genoemd, maar houd wel rekening met het moessonklimaat. Dat betekent dat het in de winter soms in korte tijd best veel neerslag kan vallen. Gelukkig zijn deze plensbuien ook weer zo voorbij waarna je direct weer kunt genieten van de zon. Wissel het vertoeven op de mooie stranden af met bezoekjes aan prachtige tempels, ga wandelen bij de rijstvelden in Ubud en maak een boottocht naar andere eilandjes zoals Nusa Penida.

Vluchtduur Bali: 16 uur vliegen
Temperatuur Bali in de winter: gemiddeld 28 graden

Kuta

Het strand van Kuta op Bali

7. In de winter naar Egypte

De dichtstbijzijnde bestemming buiten Europa voor een overwintervakantie is Egypte. Op slechts 5 uur vliegen bereik je de Rode Zeekust. In kustplaatsen zoals Sharm El Sheikh, Hurghada en El Gouna tref je luxueuze hotels aan waar je veelal op basis van all inclusive kunt verblijven. Zo heb je nergens omkijken naar en kun je je laten onderdompelen in luxe. De temperaturen liggen in de winter boven de 20 graden waardoor je prima op je strandbedje de winterdagen kunt doorbrengen in de Egyptische zon. Als je slim bent kies je een hotel uit aan zee met een huisrif. Zo kun je direct voor je hotel kennismaken met de magische onderwaterwereld van de Rode Zee met een duik- of snorkeltocht!

Vluchtduur Egypte: 5 uur vliegen
Temperatuur Egypte in de winter: gemiddeld 23 graden

Egypte specialist

De Rode Zee van Egypte

8. In de winter naar Curaçao

We hebben het beste voor het laatst bewaard. Als je kijkt naar de gemiddelde temperaturen dan is dit eiland in de Caribbean perfect voor een winterzonvakantie. Het gaat om Curaçao, een stukje Nederland in de tropen! Gelijk bij aankomst op het Caribische eiland voel je je meteen thuis omdat er Nederlands wordt gesproken. Ook zijn er op Curaçao supermarkten waar je boodschappen kunt doen zoals je in Nederland gewend bent, handig als je langere tijd op het eiland verblijft. Máár je komt natuurlijke voor de parelwitte stranden met palmbomen en de turquoise gekleurde zee! Je hebt tal van keuzes als het gaat om mooie stranden op Curaçao. Denk aan de Jan Thiel Baai, Mambo Beach, de Grote Knip en Kokomo Beach. Dat wordt strandhoppen!

Vluchtduur Curaçao: 9 uur vliegen
Temperatuur Curaçao in de winter: gemiddeld 30 graden

Mooiste en beste hotel van Curacao

De azuurblauwe zee van Curacao

Waar overwinter jij binnenkort?

Welke bestemming is jouw favoriet van deze 8 tips? Wordt het de Algarve, Egypte, Florida of misschien nog een andere bestemming zoals Aruba, Mexico of Kreta? Waar je keuze ook naartoe gaat, boek je overwintervakantie veilig en vertrouwd bij een reisbureau aangesloten bij de ANVR en SGR.