De leukste en mooiste badplaatsen van Thailand

Ben je op zoek naar de leukste en mooiste badplaatsen van Thailand? Dan zit je op deze pagina goed. Hier vind je de beste badplaatsen voor jouw strandvakantie naar Thailand! Van rustige en levendige badplaatsen op het vasteland tot aan tropische eilanden. Maak een bewuste keuze voor een Thaise badplaats, want hier kan onderling veel verschil in zitten. Je kunt ook een reisbureau gespecialiseerd in Thailand met je laten meedenken met een persoonlijk advies.

Hua Hin, een populaire badplaats op het vasteland van Thailand

Hua Hin is de ‘koninklijke’ badplaats van Thailand? Een vroegere Thaise koning liet hier begin vorige eeuw een paleis bouwen. Daardoor werd Hua Hin steeds populairder waardoor het in eerste instantie uitgroeide tot een leuke kustplaats en vandaag de dag tot een complete badplaats. Je vindt Hua Hin op het vasteland, op minder dan 3 uur rijden van de Bangkok. Dit heeft als voordeel dat je vanuit Hua Hin makkelijk de Thaise hoofdstad kunt bezoeken. Het strand van Hua Hin is wel 5 kilometer lang en veel hotels liggen direct aan het strand. Na een zonnige stranddag kun je in de avond naar de gezellige Night Market. Proef lokale delicatessen of shop de leukste souvenirs. Maak je vakantie naar Hua Hin extra leuk met een dagtrip naar Khao Sam Roi Yot. Verscholen in een immense grot vind je een fotogeniek paleis!   

Hua Hin

Een tropische tuin met zwembad van een hotel in Hua Hin

Koh Tao, voor een duikvakantie in Thailand

Koh Tao is één van de beste plekken ter wereld voor een duikvakantie. De fantastische combinatie aan kleurrijke koraalriffen en prachtige zeedieren die hieromheen zwemmen maakt Koh Tao een waar duikparadijs. Je vindt voor de kust onder andere tropische vissen, roggen, schildpadden en zeldzame walvishaaien. Als beginnende duiker vind je op Koh Tao enorm veel duikscholen waar je betaalbaar je PADI kunt halen. Ook met een snorkeltocht kun je genieten van de magische onderwaterwereld als je niet wilt duiken. Dit kleine eiland in de Golf van Thailand is niet alleen geschikt voor duikliefhebbers. Ook rustzoekers zitten hier perfect vanwege de relaxte sfeer op het eiland. Bij Sairee Beach vind je de meeste mooie resorts!

Koh Tao

Een strand op Koh Tao met aan weerszijden de zee 

Koh Samui, voor een onvergetelijke honeymoon in Thailand

Niet ver van Koh Tao ligt Koh Samui. Van alle Thaise eilanden vind je hier de meest luxe resorts. Deze zijn ideaal voor een honeymoon naar Thailand! Zie jij jezelf al romantisch dineren aan het strand bij zonsondergang met je geliefde? Natuurlijk is iedereen welkom op Koh Samui en niet alleen pasgetrouwde koppels! Voor een luxe strandvakantie zit je dus op Koh Samui goed, maar ook zijn op dit eiland steeds meer betaalbare hotels waar je kunt overnachten zoals bij Lamai Beach of Chaweng Beach. Dit eiland ademt een tropische sfeer met haar hagelwitte stranden vol palmbomen en een zee die je zelden zó blauw ziet!  

Koh Samui

De kustlijn van Koh Samui

Fotogenieke vakantie in Krabi

Ken je die typische foto’s van helderblauwe baaien, beboste kalksteenrotsen die boven zee uitstijgen en longtailboten die aan het goudgele strand aanmeren? Die foto’s kun je in het echt zien bij Krabi! Krabi is een kustregio in het zuidwesten van Thailand en behoort tot één van de populairste plekken voor een zonovergoten strandvakantie! De paradijselijke baaien zijn een lust voor het oog. Bij prachtige stranden zoals Railay Beach ervaar je een geluksmoment wanneer je in het warme water zwemt. Een sterke aanrader is om vanaf het vasteland van Krabi een boottocht te maken naar één van de vele mooie eilanden voor de kust. Topfavoriet is Koh Phi Phi met een geweldig bountystrand dat al meerdere keren is gebruik als filmset voor beroemde films.

Krabi

De beroemde kalksteenrotsen die boven zee uitsteken in Krabi

Vakantie naar Pattaya na een bezoek aan Bangkok

Maak je een stedentrip naar Bangkok of een rondreis in de omgeving van deze hoofdstad én wil je op korte afstand relaxen aan het strand? Dan is Pattaya een goede keuze om een paar dagen te verlengen en van zon, zee en strand te genieten. Na een chille dag op het strand kun je ’s avonds het uitbundige nachtleven induiken. Vooral bij Walking Street is het feest met veel bars en uitgaansgelegenheden. Pattaya is minder geschikt voor gezinnen met kinderen vanwege het beruchte nachtleven.  

Pattaya

Het lange strand van Pattaya

Phuket, de meest complete badplaats van Thailand

Phuket is een groot eiland die via een autoweg is verbonden met de zuidwestkust van Thailand. Dit is de meest complete strandbestemming van Thailand. Verspreid over het eiland is er van alles te zien, te doen en te beleven. Het ene moment begeef je je in een idyllische baai waar je tot op heden alleen nog maar van droomde, het andere moment ben je in het jungleachtige binnenland met mooie watervallen en later sta je tussen de gezellige nachtclubs bij Patong Beach. Tel daar prachtige exemplaren van tempels bij op en je weet waar jouw eerstvolgende strandvakantie naartoe gaat: Phuket! Je kunt je vakantie zo actief maken als je wilt met watersporten zoals (wind)surfen, duiken, snorkelen, zeilen, parasailen en kajakken maar ook de hele dag chillen op een strandbedje uitkijkend over de turquoise zee is hier geen straf!

Phuket

Een idyllisch strand bij Phuket

Khao Lak, een rustige badplaats in Thailand

Voor een rustige strandvakantie in Thailand zit je in Khao Lak goed. Deze badplaats aan de westkust is kleinschalig en kent nog geen massatoerisme. Dat komt mede doordat Khao Lak een beetje afgelegen ligt in een omgeving met veel bossen. De stranden liegen er niet om in Khao Lak: goudgeel van kleur, ruim en erg zacht. Er is genoeg plek om je handdoek uit te rollen of op een ligbed te relaxen. Net als op veel andere plekken in Thailand is duiken of snorkelen hier echt een must. Ook een trekking door de jungle in het achterland behoort tot de mogelijkheden.

Khao Lak

Het witte strand van Khao Lak

Meer badplaatsen in Thailand

Natuurlijk zijn er nog véél meer mooie badplaatsen in Thailand. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Koh Lanta: een rustig en tropisch eiland met veel luxe resorts.
  • Jomtien: een levendige badplaats nabij Pattaya met gezellige uitgaansgelegenheden.
  • Cha Am: een badplaats op het vasteland met een typisch Thaise sfeer.

Weet jij al in welke badplaats of op welk eiland je wilt verblijven tijdens je strandvakantie in Thailand? Als je gegarandeerd de juiste keuze wilt maken, vraag dan persoonlijk advies aan een Thailand specialist. Deze reisadviseur weet de beste badplaatsen, eilanden en hotels die passen bij jouw wensen! Succes met de keuze!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Thailand!

TUI